FlatSkin® Genomineerd voor NL Packaging Award 2019

Attractieve en foliebesparende productpresentatie

FlatSkin® is een vacuüm/skinverpakking die bestaat uit een dunne kartonnen drager die gelamineerd wordt. Het karton is op allerlei manieren te bedrukken. Vele mogelijkheden dus voor een attractieve productpresentatie en hoge attentiewaarde. Deze verpakkingsvorm is geschikt voor alle verse producten.

Na gebruik van de versverpakking is het heel eenvoudig om het gelamineerde laagje van de kartonnen drager te scheiden. Met FlatSkin® kun je tot wel 70% van de plastics besparen zonder in te leveren op de kwaliteit en zonder dat het ten koste gaat van de houdbaarheid. Dit past binnen de huidige trend naar duurzame verpakkingen. Ultrapak hecht hier veel waarde aan en loopt hierin graag voorop.

Uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze nieuwe verpakking FlatSkin® was een significante reducering van plastic materiaal voor vers-verpakkingen. Tot 70% besparing op plastic verbruik en langere houdbaarheid zijn argumenten die bij onze klanten passen.

Uiteindelijk is het gelukt om dit te bereiken met FlatSkin® waarbij de vacuüm/skinverpakking ook de gewenste bescherming levert. Als drager dient een FSC-gecertificeerde karton, die bedrukt wordt. Hierover wordt een polymeer bescherming aangebracht. De producten worden onder hoog vacuüm verpakt waarbij een langere THT bereikt wordt. De peelhoek zorgt voor een gemakkelijk opening en wordt gebruikt om de folie van het karton te scheiden voor een optimale recyclebaarheid. Inmiddels ligt FlatSkin® in meer dan 4.000 winkels.

Terug naar overzicht
Naar boven