Trends in versmaaltijden vragen om nieuwe verpakkingen

21 januari 2021
-

Nederlanders willen lekker en gezond eten, maar doen het liefst niet al te veel moeite daarvoor. Dat vraagt nogal wat van onze versproducenten. Toch slagen ze er continu in om met nieuwe versmaaltijden en andere producten te komen, die aansluiten op wat klanten willen. Natuurlijk vraagt dat wel om bijpassende verpakkingen. Peter Roorda (sales manager) vertelt wat hij ziet in de supermarkt.

Versmaaltijd met koude en warme component
Jaren geleden had je nog niet zoveel keuze in versmaaltijden en nu weet je bijna niet wat je moet kiezen: er zijn stoommaaltijden, soeppakketten, maaltijdsalades, drievaksmaaltijden en meer, vertelt hij. Onlangs heeft Ultrapak in samenwerking met een producent van verpakkingen en een maaltijdenproducent, een nieuwe verpakking geïntroduceerd, namelijk een verpakking met een deel voor een warme pasta en een deel voor een (koude) salade. Je kunt de bakjes van elkaar scheuren. De pasta warm je op in de magnetron en de salade zet je zo op tafel. Door ze te scheiden, blijven alle ingrediënten vers en kun je op simpele wijze genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd.

Ook voor twee personen
Dat kant-en-klaarmaaltijden enkel nog voor singles zouden zijn, is inmiddels ook al lang niet meer zo. Nu zijn er ook complete versmaaltijden voor twee personen, verpakt in schaaltjes of emmertjes. De verse ingrediënten zijn gestapeld in verschillende compartimenten. Je kunt ze dus eenvoudig bij elkaar doen tijdens het koken. Groenten zijn al gesneden en de kip is bijvoorbeeld gemarineerd. Zo eet je gezond en hoef je niet lang in de keuken te staan. Voordeel is ook dat je meer keuze hebt in gerechten, al zullen pasta’s en rijstgerechten ongetwijfeld populair blijven.

Toekomstverwachtingen
Peter Roorda, salesmanager, verwacht dat gezond eten een trend zal blijven voor de voedingsindustrie. Daarin past ook de wens om biologisch te eten. Duurzaamheid is sowieso een belangrijk thema. Daarbij gaat het niet alleen om wat de consument eet, maar ook om de verpakking zelf. Zo gebruiken sommige voedingsproducenten een kartonnen sleeve om de versmaaltijd. Ik denk dat dit gaat verdwijnen en wordt vervangen door een sticker (label) of bedrukte folie. Dat is beter voor het milieu en biedt mogelijkheden om versmaaltijden nog mooier te presenteren.

Meer weten? Bel of mail (contactpagina) of gebruik het onderstaande aanvraagformulier.

<< terug naar het nieuwsoverzicht
Website by 
Minturn
Top