Traysealers

Verpakkingsmachines voor halfautomatisch en volautomatisch verpakken van trays, schalen of bakjes

Verpakken met een traysealer of schalensluitmachine

Voor het automatisch verpakken van levensmiddelen in elke branche of industrie heeft Ultrapak een passende oplossing. We hebben voor elke capaciteitsbehoefte een traysealer met veel aandacht voor vermindering van foliegebruik en verspilling en maximaal recyclebaar.

Geautomatiseerd food verpakken in bakjes, schalen of trays.

Ons A-merk SEALPAC biedt een goede oplossing als u manueel tot aan volledig geautomatiseerd, volcontinu en hygiënisch levensmiddelen wilt verpakken in bakjes, schalen of trays. Uitgangspunten zijn dat de verpakkingen innovatief en praktisch moeten zijn, gericht op maximale houdbaarheid, vermindering van foliegebruik en geen verspilling.

Voor meer informatie over onze traysealers, kijk evt. ook op de website van de producent SEALPAC GmbH.
Of over onze lijn dieptrekmachines of thermoformers.

>> Informatie over het leasen van een verpakkingsmachine? Klik hier

"
95% van alle SEALPAC verpakkingsmachines zijn nog altijd in bedrijf "

2 Series traysealers manueel en automatisch
(Amax serie en M-serie)

Wij denken dat kunststof verpakking onmisbaar is en het is ons werk maar terugdringen heeft grote prioriteit net als oplossingen tegen verspilling en maximaal recyclebaar

Hoge kwaliteit SEALPAC traysealers

SEALPAC sealers voldoen aan een hoge kwaliteitsstandaard en zijn gebruiksvriendelijk. Maar bovenal bieden ze garantie voor maximaal rendement door minimale uitval van de machine.

SEALPAC heeft voor elke verpakkingsvraag een oplossing en levert een volautomatische schalensluitmachine in meerdere modellen en een halfautomatische traysealer. Door de grote variatie in capaciteit en gebruiksmogelijkheden is er altijd een passende machine voor elke specifieke verpakkingswens.

SEALPAC staat voor solide, eenvoud en maximale hygiëne.
Doordat SEALPAC haar schalensluitmachines volledig in eigen beheer ontwikkelt en bouwt is de kwaliteit en controle van het eindproduct altijd gewaarborgd.

Alle machines worden gekenmerkt door eenvoudige bediening, optimale hygiëne en veilige technologie.

Hoewel kunststof verpakking voorlopig nog onmisbaar zijn, heeft het terugdringen van foliegebruik een grote prioriteit bij ons! Evenals oplossingen tegen verspilling.
function does not exist

Functies en voordelen

 • Eenvoudige bediening met touchscreen
 • Hoge afdichtingsdruk
 • Tooling snelwisselsysteem
 • SEALPAC MAP+ systeem
 • Lage onderhoudskosten
 • Verminderde productblootstelling
 • Kortere cyclustijden
 • Geoptimaliseerde gascijfers
 • Verminderd gasverbruik

Amax-serie traysealer | volautomatisch verpakken

Topklasse volautomatische schalensluitmachines, efficiëntie over de gehele serie. Modellen van flexibel tot high performance. Hoog presterend en betrouwbaar zelfs onder extreme omstandigheden en belasting bij volcontinu gebruik.
Sealers van SEALPAC, ontwikkeld om te overtuigen vanuit vakkundigheid en passie
Met geavanceerde “made in Germany” technologie behoort SEALPAC tot 's werelds meest toonaangevende producenten van volautomatische oplossingen voor het verpakken van levensmiddelen.

SEALPAC heeft de toon gezet met de nieuwe SEALPAC Amax-serie, hightech machines
Naast uitstekende prestaties en precisie onderscheidt de A-serie zich vooral door maximale betrouwbaarheid en efficiëntie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de zeer solide bouwwijze. Waar dat technisch mogelijk is zonder schroefverbindingen, een belangrijk vereiste voor kwaliteit in details, de lange levensduur, respectievelijk de “Low Cost of Ownership”.

Download PDF brochure

Voordelen Amax-serie

Verpakkingsoplossingen gericht op vermindering van folie

De SEALPAC Amax-serie die voor verschillende toepassingen ontworpen is, overtuigt met zijn veelzijdigheid op de meest uiteenlopende markten, van kaas, groenten en fruit, vers vlees en vis, kip en gevogelte tot convenience food. Daarbij profiteert u al bij uw planningsfase van de uitgebreide vakkennis en de uitstekende expertise van onze mondiaal actieve medewerkers die voortdurend voor u naar de best mogelijke verpakkingsoplossing zoeken.
Onze service staat op hoog niveau, van digitaal onderhoud op afstand tot aan de zorg door onze technici ter plaatse. Dankzij een intelligente logistiek en een eigen productie zijn reserveonderdelen en verbruiksmaterialen altijd op voorraad. In het zeer modern uitgeruste SEALPAC Experience Center geven we een grondige operator- en technici-training. Producten worden hier getest voordat ze op de markt geïntroduceerd worden.

Flexibel in gebruik - indrukwekkende prestaties

 • Snelle wissel naar ander verpakkingsformaat
 • Compacte en ruimtebesparende afmetingen
 • Modulair ontwerp
 • Lage “Cost of Ownership”
 • Absoluut betrouwbare productveiligheid.
 • A4max, A5max, A6max en A7max bieden de ideale oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven
 • Vrije programmakeuze; geschikt voor alle materialen die geseald kunnen worden en volautomatisch sluiten van schalen van alle afmetingen en formaten.
 • Instelbare sealdruk
 • Enorme sluitkracht
 • Afhankelijk van grootte, toepassing en installatie kunnen er tussen 30 en 200 schalen per minuut verwerkt worden.
 • Tot 18 slagen per minuut bij Modified Atmosphere Packaging (MAP)
 • Optioneel vrijwel geheel uitgevoerd in roestvrijstaal

Standaard voorbereiding op alle soorten verpakkingen
Onze sealers kunnen voor vrijwel alle verpakkingsinnovaties worden gebruikt.
Bijvoorbeeld voor warme en koude producten evenals TraySkin®- en MAP-verpakkingen. Bovendien kunt u met EasyPeelPoint en onze bewezen InsideCut-contourversnijding efficiënte oplossingen realiseren. Voor vleesverpakking: Onze MAP+ systeem optimaliseert de gaswaarden, verlaagt het verbruik en verkort de cyclustijden. Daarnaast bieden wij u vele andere technologieën zoals TraySkin® xplus, TenderPac of het revolutionaire EasyLid® systeem en het nieuwste FlatMap® voor verpakken van gesneden vlees, kaas en vis die op onze standaard Amax-Serie kan worden gerealiseerd.

Hoge output voor A8max en A10max
Vooral in enkelbaans met een hoge output en weinig formaat wisselingen overtuigen de SEALPAC A8max en A10max schalensluitmachines door hun prestatie.
Tot 200 schalen (of trays) per minuut, korte cyclustijden, de modernste servotechnologie en optioneel ook verkrijgbaar in dubbelbaans uitvoering. Alleen deze feiten al maken duidelijk dat de SEALPAC schalensluitmachine A8max en A10max compromisloos zijn ontworpen om volcontinu topprestaties te leveren.

Hygiënisch design
Het doordachte hygiënisch ontwerp zorgt voor een snelle en eenvoudige reiniging. Daartoe behoort de volledige afspuitbare roestvrij stalen constructie, met waterafvoer door schuine randen en het vermijden van storende contouren.

Add-to-line en End-of-line machnies en apparaten
Als aanvulling op haar machines heeft Ultrapak een samenwerking met verschillende gespecialiseerde producenten voor ontnesters en dekselautomaten, doseersystemen en afvulsystemen, metaaldetectie, checkwegers, röntgen X-Ray inspectie, vision systemen, printsystemen en labelsystemen.

M-serie traysealer | kleine productieruns

Kleine productieruns hebben de juiste machine nodig. Of u nu een traditionele slager bent of uw vakgebied is productontwikkeling, markttesten of institutionele keukens: veelzijdigheid en gemak zijn bijzonder in trek. De SEALPAC M1 semi-automatische trayseal unit biedt u deze opties plus een duidelijke verhoging van de efficiëntie. De M1 wordt gekenmerkt door een extreem compact ontwerp en alle belangrijke opties. En dit alles tegen een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding.
Daarnaast is er de MX, ook zeer geschikt voor productontwikkeling, testen of voor kleingebruik. MAP (Modified Atmosphere Packaging) verpakkingen kunnen probleemloos met een hoogwaardige kwaliteit verwerkt worden. De SEALPAC MX wordt standaard geleverd met een modulaire mal die 3 schalen met peellip verwerkt.

Download PDF brochure

Voordelen traysealer M-serie

De M-serie traysealer is een compacte traysealer, ideaal voor niet-seriematige traysealen. De MX is technisch gelijkwaardig aan de M1 maar heeft als extra voordeel dat zeer eenvoudig formaatdelen kunnen worden gewisseld en daardoor optimaal geschikt voor kleinere en flexibele productie runs.

Dat kan zijn voor de ambachtelijke slager, product ontwikkeling, testverpakkingen of institutionele keukens. Hierbij zijn flexibiliteit, veelzijdigheid, gebruiksgemak en kwaliteit kenmerken die van groot belang zijn.

Voordelen:
Minder productbelasting
Kortere takt tijden
Optimale gaswaarden
Minder gasverbruik
Compact formaat

Meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen?

Lijkt deze apparatuur een goede toevoeging aan uw productielijn? Of zou u er meer over willen weten? Bel ons of stuur ons eenvoudig een bericht met behulp van het onderstaande formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Website by 
Minturn
Top