Add-to-line

Als aanvulling op haar machines heeft Ultrapak een samenwerking met verschillende gespecialiseerde producenten voor doseer- en afvulsystemen, metaaldetectie, checkwegers, röntgen X-Ray inspectie, vision systemen, ontnesters en dekselautomaten

Add-to-line en End-off-line machines & apparaten

Ultrapak levert hoogwaardige Add-to-line en End-to-line machines die naadloos aansluiten op haar verpakkingsmachines voor maximale product controle en inspectie.

Een belangrijk onderdeel bij het verpakken van food is detectie- en inspectieapparatuur. Alle detectors zijn eenvoudig te bedienen, kunnen zelf producten inleren en hebben een geavanceerde constructie.

Pulsotronic add-to-line solutions
Pulsotronic ontwikkelt en produceert metaaldetectoren, checkwegers en klantspecifieke oplossingen (end-of-line solutions) voor de food en non-food industrie. De machines kenmerken zich door de hoge betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid. Alle componenten worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Inmiddels zijn veel innovatieve producten succesvol in gebruik bij onze klanten.

"
Je moet er niet aan denken dat er iets in je verpakking komt wat er niet in thuis hoort "

Gerelateerde machines

Add-to-line machines en apparatuur sluiten naadloos aan bij onze traysealers en dieptrekmachines

Add-to-line machines en apparatuur

Altijd de juiste oplossing
Ultrapak werkt samen met verschillende gespecialiseerde producenten van doseer- en afvulsystemen en levert afhankelijk van product en toepassing altijd de juiste oplossing, zowel volledig automatisch als semiautomatisch.
Om het inspectieproces te optimaliseren zijn er verschillende mogelijkheden:
• Stoppen bij detectie
Bij het detecteren van metaal wordt de band gestopt. Na het verwijderen van het product kan de band weer actief gezet worden.
• Uitblazen bij detectie
Bij het detecteren van metaal wordt het product uitgeworpen door lucht. De band zal niet komen stil te staan waardoor uw controle proces door blijft gaan.
• Uitwerpen bij detectie
Bij het detecteren van metaal wordt het product uitgestoten door een pusher. Het controle proces blijft doorgang vinden.
function does not exist

Doseersystemen en afvulsystemen

Ultrapak werkt samen met verschillende gespecialiseerde producenten van doseer- en afvulsystemen en levert afhankelijk van product en toepassing altijd de juiste oplossing, zowel volledig automatisch als semi-automatisch.

Download PDF brochure

Soorten doseersystemen en afvulsystemen

Doseer- en afvulsystemen
Nauwkeurige afvulling van homogene en verpompbare producten
Homogene producten, maaltijdcomponenten en overige voedingsmiddelen kunnen nauwkeurig worden afgevuld en verpompbare producten zoals sauzen, dressing of soepen precies worden gedoseerd met verschillende doseer- en afvulsystemen, zowel als stand-alone als in combinatie met verpakkingslijnen.

Altijd de juiste oplossing
Ultrapak werkt samen met verschillende gespecialiseerde producenten van doseer- en afvulsystemen en levert afhankelijk van product en toepassing altijd de juiste oplossing, zowel volledig automatisch als semiautomatisch.

Soorten afvulsystemen:

 • Doseer- en afvulsystemen verpompbare producten
 • Passende oplossingen voor verpompbare producten
 • Producten zoals sauzen, soepen, dressings, toppings, stampotten en vele andere producten vragen om passende oplossingen.
 • Voor het afvullen van verpompbare producten in de food industrie levert Ultrapak diverse doseer- en afvuloplossingen, pneumatisch, elektro pneumatisch of Servo-gestuurd en zowel stand-alone, geïntegreerd met uw bestaande systemen of aangepast aan uw machines.
 • Voor de opvoer van uw product behoren ook verschillende distributiesystemen tot de mogelijkheden.

Metaaldetectie

Pulsotronic add-to-line solutions
Pulsotronic ontwikkelt en produceert metaaldetectoren, checkwegers en klant specifieke oplossingen (end-of-line solutions) voor de food en non-food industrie. De machines kenmerken zich door de hoge betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid. Alle componenten worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Inmiddels zijn veel innovatieve producten succesvol in gebruik bij onze klanten.

In de food industrie worden uw machines blootgesteld aan een veeleisende omgeving. Temperatuurschommelingen, luchtvochtigheid en schoonmaakprocessen zijn enkele voorbeelden. Voor deze omgeving heeft Pulsotronic verschillende metaaldetectors ontwikkeld. Alle detectors zijn eenvoudig te bedienen, kunnen zelf producten inleren en hebben een geavanceerde constructie met een unieke behuizing van de spoel. Interventie door trillingen en elektriciteit worden door deze bescherming tot een minimum beperkt.
Pulsotronic levert verschillende metaaldetectors, met transportband, voor vrije val en voor pijptoepassingen. Alle metaaldetectors kunnen worden geleverd met een M-Pulse 2 controle unit.

Download PDF brochure

Metaaldetectieapparatuur

Investeren in ontwikkelingen
Pulsotronic is gevestigd in Niederdorf Duitsland en heeft in 2007 een geheel nieuwe productie- en ontwikkelingsfaciliteit geopend. Permanent wordt geïnvesteerd in de laatste productiemethodes en in de verdere ontwikkeling van de machines.

Waarborg
De kwaliteit wordt gewaarborgd door het ISO9001-2008 en door het ISO14001:2005 certificaat.

Metaaldetectie | koppen
Pulsotronic detecteert de kleinste metalen
Pulsotronic koppen- of tunneldetectoren worden gebruikt voor het detecteren van de kleinste metalen. Gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid spelen hierbij een belangrijke rol. De operator kan tijdens gebruik verschillende programma’s kiezen, afhankelijk van product of toepassing. De behuizing is van robuust RVS waarin de sensoren op een unieke manier zijn geïntegreerd. Hiermee kunnen trillingsvrij en eenvoudig metalen worden gedetecteerd. De sensoren zijn onderhoudsvrij.
Het gebruik via de M-Pulse 2 controle unit is gebruiksvriendelijk. Elk product kan automatisch worden ingeleerd. Door het kiezen van het gewenste programma in het LC-display worden altijd de juiste instellingen toegepast. De gevoeligheid van de sensors kan per programma worden ingesteld. De data kan worden verzameld voor controledoeleinden.

Verschillende maten voor elke toepassing
Koppen- of tunneldetectoren zijn er in vele afmetingen zowel in hoogte als breedte. Pulsotronic kan voor elk gewenste toepassing een kop- of tunneldetector produceren.

Metaaldetectie | Band
Kop metaaldetector met transportband
De metaaldetector (Kop) met een transportband kenmerkt zich door een robuust RVS-frame. Het frame is eenvoudig te reinigen voor een hygiënische omgeving. Afhankelijk van uw toepassing wordt de transportband aangepast zowel in lengte als materiaal. Zowel naakte als verpakte producten kunnen hiermee op hoge snelheid worden gecontroleerd op oneigenlijke metalen. Onze systemen voldoen aan de hoogste eisen voor de food industrie.

Om het inspectieproces te optimaliseren zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Stoppen bij detectie
  Bij het detecteren van metaal wordt de band gestopt. Na het verwijderen van het product kan de band weer actief gezet worden.
 • Uitblazen bij detectie
  Bij het detecteren van metaal wordt het product uitgeworpen door lucht. De band zal niet komen stil te staan waardoor uw controle proces door blijft gaan.
 • Uitwerpen bij detectie
  Bij het detecteren van metaal wordt het product uitgestoten door een pusher. Het controle proces blijft doorgang vinden.

Metaaldetectie | Vrije val
Pulsotronic metaaldetectors voor vrije val
Pulsotronic heeft een breed aanbod metaaldetectoren voor vrije val toepassingen. De robuuste behuizing in combinatie met de gevoeligheid van de sensoren, waarbij hoge capaciteiten worden gevraagd, maken deze metaaldetectoren uniek.

Voor elk product en toepassing een oplossing
De detectoren kunnen afhankelijk van het product tot 200.000 liter/uur materiaal doorzoeken. Voor de vele verschillende producten en toepassingen heeft Pulsotronic een oplossing.
Van ringdetectoren, in line magneten tot compacte metaaldetectie. Laat u informeren welke oplossing wij voor uw product kunnen aanbieden.

Metaaldetectie | Verpompbaar
Pulsotronic detectiesystemen voor verpompbare producten
Detectie voor verpompbare producten is speciaal ontwikkeld voor onder meer de vleesverwerkende machines. Alle verpompbare producten in de verwerkende industrie kan op metalen worden gedetecteerd. De robuuste behuizing van de Pulsotronic wordt in uw productie geïntegreerd. Speciaal voor vacuüm vulmachines (Handtmann, Frey, Vemag, Risco, Rex) zijn standaardoplossingen ontwikkeld zodat u eenvoudig de metaaldetectie kunt integreren. Met een gebruiksvriendelijk display kunnen verschillende programma’s worden gekozen voor een optimale metaaldetectie.

Detectie in de pijp
Uw product wordt in de pijp gedetecteerd op metaal. Als dit geïdentificeerd is door de sensoren kan uw product worden uitgestoten.

Pulsotronic controle unit voor aansturing Pulsotronic machines
Pulostronic machines kunnen worden voorzien van de M-Pulse 2 controle unit. Deze unit met LC scherm biedt vele digitale mogelijkheden voor het aansturen van de Pulsotronic machines.
Ze kunnen ook data opslaan en extern worden gebruikt.

Optionele en functionele mogelijkheden:

 • Centrale data opslag
 • Multi-user systeem
 • Multi-frequentie technologie
 • Touch Screen met grafisch display
 • Ethernet / USB uitgang
 • Remote diagnose
 • HACCP/IFS reports
 • IP69 beschermingsklasse

Checkwegers Add-to-line solutions

Pulsotronic ontwikkelt en produceert metaaldetectoren, checkwegers en klantspecifieke oplossingen (end-of-line solutions) voor de food- en non-food industrie. De machines kenmerken zich door de hoge betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid. Alle componenten worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Inmiddels zijn veel innovatieve producten succesvol in gebruik bij onze klanten.

Download PDF brochure

Gebruiksvriendelijke en betrouwbare controle

Dankzij de unieke bouw en het robuuste design zijn de controlewegers van Pulsotronic gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en perfect in lijn te plaatsen. De CW-serie van Pulsotronic zijn uiterst nauwkeurig en kunnen zowel over- als ondergewicht uitwerpen. De CW-serie is voor vele toepassingen in de food industrie geschikt, zoals bijvoorbeeld checkwegen in combinatie met metaaldetectie.
Pulsotronic levert de CW-serie voor producten van 50-1000 gram. Daarbij is de CW-serie voorbereid voor integratie met de metaaldetector van Pulsotronic.

Minimale trillingen, hoge nauwkeurigheid
Naast het robuuste frame en de compacte bouwwijze heeft Pulsotronic kans gezien de weegcel dusdanig te construeren, waardoor trillingen worden geminimaliseerd en de nauwkeurigheid toeneemt. Het LC-scherm geeft grafisch de functies weer. De gebruiksvriendelijke display met menustructuur geeft een helder beeld van alle mogelijkheden. De CW-serie heeft een bandsnelheid van 60m/min en een tolerantie van 1,0 gram terwijl de CW3 een bandsnelheid heeft van 90m/min en een tolerantie van 0,5 gram.

Optioneel:
Samen met de metaaldetector kunnen de CW2 en de CW3 worden samengesteld met:

 • Bandstop bij detectie metaal en of onder-/overgewicht
 • Enkele pusher/blazer bij detectie metaal en/of onder-/overgewicht
 • Dubbele pusher/blazer bij detectie metaal en/of ondergewicht

Deze metaal/checkweger combinatie kan zeer compact worden gebouwd voor productiefaciliteiten met minder ruimte.

Pulsotronic CW2 controleweger voor uitgebreide verwerking
De Pulsotronic CW2 controleweger kan alle soorten van vaste en flexibele producten en verpakkingen tot 2.000 gram verwerken. De productiesnelheid kan oplopen tot max. 60 m/min. De CW2 is door zijn robuuste frame en hygiënisch ontwerp, uitermate geschikt voor de food industrie .
Zijn nauwkeurigheid is uniek bij een bereik van 50-2.000 gram. Samen met het UniControl-systeem kan de data eenvoudig worden opgeslagen. De Pulsotronic CW2 is standaard IP65 met de mogelijkheid deze te upgraden tot IP68.

Extra kwaliteiten
Het robuuste frame, de speciale transportband en de unieke software zorgen voor een minimum aan trillingen en een optimum aan efficiency en nauwkeurigheid.

Pulsotronic CW3 controleweger voor vaste en flexibele producten tot 3000 gram.
De Pulsotronic CW3 controleweger kan alle soorten vaste en flexibele producten en verpakkingen tot 3.000 gram verwerken, waarbij de productiesnelheid kan oplopen tot max. 90 m/min. De CW3 is door zijn robuuste frame en hygiënisch ontwerp zeer geschikt voor de food industrie.

Optimale nauwkeurigheid
Het robuuste frame, de speciale transportband en de unieke software zorgen voor een minimum aan trillingen en een optimum aan efficiency en nauwkeurigheid. Zijn nauwkeurigheid is uniek bij een bereik van 50-3.000 gram.
Samen met het UniControl systeem kan de data eenvoudig worden opgeslagen. De CW3 is standaard IP65 met de mogelijkheid deze te upgraden tot IP68.

Pulsotronic combinatie metaaldetectie/checkweger
De metaaldetectoren van Pulsotronic met de CW2 of CW3 controlewegers vormen samengesteld een compacte en robuuste eenheid. Alle modellen beschikken over de zelfde hoogwaardige eigenschappen als de componenten. De transportband is aangepast op uw producten en werkt storingsvrij met een lange levensduur.

Röntgen (X-ray) inspectie

Sapphire G20 X-ray inspectie, befaamd om gevoeligheid, snelheid en hoogwaardigheid.

Download PDF brochure

X-ray inspectiesystemen

De G20 kan metaal, glas, kapotte producten, botten, plastic en vele andere materialen probleemloos detecteren. Wanneer uw producten afgekeurd worden kunnen deze binnen uw proces gescheiden worden van uw juiste producten. Daarnaast kan de G20 uw producten inspecteren op onvolkomenheden of type product.

USP’s:

 • Snelle analyse van uw product
 • In line inspectie op defecte producten, kwaliteit/soort product
 • Detecteren van vreemde materialen zoals metaal, glas, plastic, botten
 • Voldoet aan eisen food industrie tot IP69 en PW12
 • Gebruiksvriendelijk en met hoge snelheid

Specificaties:

 • Xray Generator van 40 tot 70 kV
 • Transportband tot 100 m/min
 • Lengte detectie zone max. 358 mm
 • Max lijn intentie 4000 lijnen per sec.
 • Video scherm 15 inch kleurenscherm
 • Detectie limit 0.4-1.2 mm metaal (afh. van het product)
 • Inspectie cap tot 400 packs/min
 • Afm. 1670/2340 x 890 x 1475 mm

Vision systemen toonaangevend

Met onze apparatuur wordt elk aspect van uw product of verpakking gecheckt; van labels tot printinformatie en van bar-/QR codes tot sealcontaminatie

Geautomatiseerde kwaliteitscontrole

Voor wat betreft inspectie is Ultrapak toonaangevend. Met onze apparatuur worden kwaliteitscontrole procedures geautomatiseerd en wordt elk aspect van uw product of verpakking gecheckt, van labels tot printinformatie en van bar-/QR codes tot sealcontaminatie. Tot nu bepalen meestal de medewerkers de kwaliteitscontroles, maar dit kan leiden tot fouten, slechte kwaliteit, hoge kosten en zelfs tot imagoschade.

Rapportage geautomatiseerde kwaliteitscontrole
Alle systemen werken constant en op een gelijk en kwalitatief hoog niveau. Voor de food industrie resulteert dit in een consistente, constante en hoogwaardige, geautomatiseerde kwaliteitscontrole. Onze apparatuur maakt hoge resolutie beelden van uw product, verpakking en opschriften, zowel van boven als van de onderkant. Daarbij worden deze beelden opgeslagen, vertaald en gerapporteerd, zodat u een volledig beeld krijgt.

Specificaties

 • Enkel- of dubbelbaan uitvoering
 • Tot 250 verpakkingen per minuut per baan
 • Geavanceerde kleurentechnologie
 • Sealkwaliteit controle
 • Boven-, onder- en zijkant labelcontrole
 • Printinspectie inclusief OCR (Optical Character Recognition)
 • Bar- en QR codeherkenning

Onze Vision, uw veiligheid

 • Automatisch - Volledig in lijn te integreren met hoge capaciteit
 • Inzicht - Track & Trace van uw product
 • Gebruiksgemak - Grafisch weergave in kleuren scherm
 • Inspectie - Seal Inspectie
 • Controle - Herkenning label en codering
 • Detectie - Vreemd materiaal wordt feilloos herkend
 • Product - Analyse van bijv. vet- of botgehalte in product
 • Bescherming - IP 67 of IP40

Ontnesters, garantie voor de hoogste kwaliteitsnormen

Ultrapak levert het hele programma ontnesters van SEALPAC, lineair, diagonaal en vacuüm of servogestuurd, zowel in enkel- of dubbelbaans uitvoering.

Download PDF brochure

Volledig programma

Voor toepassing in automatische schalensluitverpakkingslijnen worden de schalen ontnest en op de invoer geplaatst. Door de grote verscheidenheid aan schalen worden de eisen aan automatische ontnesters steeds groter. SEALPAC ontwerpt, ontwikkelt en produceert verschillende types ontnesters, zowel servo als pneumatisch gestuurd, welke voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Een specialisme die niet onderschat mag worden en waarvoor SEALPAC garant staat. Voor kleinere runs of hoge capaciteit verpakkingslijnen met behoud van continuïteit en kwaliteit, SEALPAC heeft de optimale oplossing.

De ideale aanvulling
Met onze ontnesters en dekselsystemen bieden wij u de capaciteiten die u nodig heeft voor uw hulpapparatuur. Afhankelijk van de prestaties en toepassing kunt u kiezen tussen diagonale, magazijn-, container- of lineaire ontnesters.

Dekselautomaten

Dekselautomaten plaatsen vanuit een magazijn automatisch deksels op schalen

Download PDF brochure

Aanvoer van verschillende soorten deksels

Automatisering van verpakkingslijnen neemt steeds verder toe, vooral door de steeds grotere capaciteit en efficiency. Zo komt bijvoorbeeld het automatisch “dekselen” van schalen op verpakkingslijnen steeds meer voor in onder andere de noten-, koek-, kaas- en vleesindustrie en daarvoor is een speciale expertise noodzakelijk.

Verschillende soorten deksels
Dekselautomaten kunnen verschillende soorten deksels automatisch vanuit een magazijn op uw schaal plaatsen. Ze worden, afhankelijk van de uitvoering van de schaal en deksel, zowel servo als pneumatisch gestuurd. SEALPAC levert verschillende specifieke dekselautomaten.

Print- en labelsystemen

Efficiënte en individuele print- en labelsystemen

ELS: printen en etiketteren voor alle toepassingen

Efficiënte en individuele print- en labelsystemen
European Labelling System (ELS) is sinds 1998 de toonaangevende producent voor etiketteer-, print- en coderingssystemen uit Duitsland. ELS ontwikkelt en produceert efficiënte en individuele oplossingen op een kwalitatief hoog niveau.

ELS: printen en etiketteren voor alle toepassingen
Wereldwijd werken nationale- en internationale ondernemingen in verschillende markten, zoals voedingsmiddelen, cosmetische, farmaceutische, medische en drankenindustrie, met ELS systemen.

ELS heeft oplossingen voor print- en/of labelsystemen voor dieptrekmachines of met frame achter uw verpakkingsmachine.

Opties en toebehoren

Voor uw verpakkingslijn leveren wij diverse opties en toebehoren. Vraag onze verkoopafdeling naar alle mogelijkheden.
Met de formaatdeelwagen zijn we uniek; een gepatenteerd systeem van Sealpac waarbij we onafhankelijk van de afloop van de vloer de formaatdeelwagen kunnen uitlijnen ten opzichte van de machine.

Van aan- en afvoerbanen tot gasverwerkings- en meetsystemen

Opties die relatief vaak voorkomen zijn:

 • Lijnverdeelsystemen in invoerbaan van 1 naar 2 sporen;
 • Verzamelstation in uitvoerbaan van 2 naar 1 spoor;
 • Trilstation in invoerbaan;
 • 2e Folieopname doorn, voor dubbele folieafwikkeling
 • Stempelplaat voor opbouw van etiketteer en/of codeerapparatuur

Een aantal andere mogelijkheden zijn:

 • Pneumatische Formaatdeelwagen Sealpac A-serie ( maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een formaatdeel te kunnen wisselen)
 • Opbergrek formaatdelen Sealpac A-serie
 • Smart-key RFID- toegangscontrole
 • RVS-beschermkappen
 • Diverse invoerbaansystemen
 • Complete versnijding
 • Gasmengers
 • Gasanalyse systemen
 • Diverse invoerbaansystemen
 • Complete versnijding
 • Gasmengers
 • Gasanalyse systemen

Met bijvoorbeeld de formaatdeelwagen zijn we uniek. Dit is een gepatenteerd systeem van Sealpac waarbij we onafhankelijk van de afloop van de vloer de formaatdeelwagen kunnen uitlijnen ten opzichte van de machine.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen?

Lijkt deze apparatuur een goede toevoeging aan uw productielijn? Of zou u er meer over willen weten? Bel ons of stuur ons eenvoudig een bericht met behulp van het onderstaande formulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Website by 
Minturn
Top