Wie zijn wij

Ultrapak B.V. is binnen de Benelux exclusief leverancier van toonaangevende fabrikanten binnen de voedingsmiddelen industrie en levert traysealers (schalensluitmachines), dieptrekmachines van SEALPAC, vacuümverpakkingsmachines en add-to-line machines, zoals controleapparatuur, ontnesters. We zijn marktleider op het gebied van innovatieve en hoogwaardige verpakkingsmachines en bijbehorende verpakkingen. Ultrapak adviseert, installeert en onderhoud deze hoogwaardige machines en systemen en aanverwante apparatuur en machines bij haar klanten.

Vacatures

Werkvoorbereider

Magazijn medewerker

Servicemonteurs

Sleep bestanden hierheen of klik op Browse
Uploading… (0%)

Oops. This file type isn’t allowed.

This file size is too big.

Cultuur

Wie zijn wij als werkgever?

Wat doen we

Ultrapak is leverancier van hoogwaardige verpakkingslijnen binnen de Benelux. Wij leveren en onderhouden al meer dan 26 jaar machines en systemen, binnen de segmenten schalensluiters (of traysealers) en dieptrekmachines. Daarnaast machines die voor, bij of achter deze machines worden ingezet, zoals doseer- en afvulsystemen, inspectie- en checksystemen ed. zogenaamde add-to-line machines en systemen.

Korte lijnen

Wij zijn een organisatie waar de lijntjes kort en een platte structuur zijn en iedereen elkaar kent, je bent bij ons geen nummer. Dat vinden wij prettig, want daardoor staat iedereen voor elkaar klaar.

Complexe technieken

Het werken met fijne mechanica en complexe technieken maken het werken bij Ultrapak uitdagend. Geen dag is hetzelfde voor onze medewerkers. Om de complexe technieken te blijven beheersen vinden wij het belangrijk om onze medewerkers continu de mogelijkheid te bieden om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Verantwoordelijkheid

Onze medewerkers krijgen veel vrijheid om hun werkzaamheden uit te voeren en daarmee ook veel verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om de service op een hoog niveau te houden en het vertegenwoordigen van een A-merk in de markt maakt onze medewerkers trots om bij Ultrapak te werken.

Verhalen van medewerkers

Werken bij Ultrapak - Service engineer Abdul
Abdul | Service engineer
Ik ben Service Engineer bij Ultrapak. Ik werk hier nu bijna 12 jaar en het gevoel dat ik hier welkom ben en me echt thuis voel maakt het voor mij bijzonder om onderdeel uit te maken van deze
organisatie.

Als techneut is het gaaf om hier aan de werken
De techniek waarmee ik dagelijks werk is bijzonder. Dit komt omdat er met diverse technieken gewerkt wordt. Ik heb een achtergrond in de elektrotechniek en ik kan hier mijn ei dus wel kwijt.
lees meer
Op onze degelijke machines zit een ruime schakelkast, alles wordt PLC gestuurd, er hangt een PC aan dus daar moet je ook van op de hoogte zijn. Natuurlijk zit er ook veel mechaniek in. Tegenwoordig wordt er gewerkt met een SmartCord en SmartBelt aandrijving wat met servo geregeld wordt, enorm interessant!

Wat maakt het werk zo uitdagend?
Wat mijn baan leuk maakt, is de combinatie van techniek met diversiteit, vrijheid en de verantwoordelijkheid die je krijgt. Je komt op veel verschillende locaties, dus heb je ook contact met diverse klanten. Je mag je werk zelf inplannen, je werkt aan verschillende machines, soms werk je met machines van wel 20 jaar oud en de week erna zet je een gloednieuwe lijn op voor een klant. De waardering is enorm

Als Service Engineer heb je in eerste instantie niet met collega’s te maken. Natuurlijk, er is dagelijks contact met de zaak of met collega’s maar het eerste contact is met de klant. Je komt ook met een reden. Er is bijvoorbeeld een storing of je mag een machine gaan opbouwen of onderhoud uitvoeren. Als er een machine stil staat, dan is een klant daar niet blij mee, want die wil produceren. Als jij dan diegene bent die de machine weer snel kan laten draaien dan is de waardering enorm groot. En dat
voelt goed. Of je levert een nieuwe machine op, dan is een klant daar vaak heel erg trots op dat geeft mij ook een enorm goed gevoel. Dat vind ik echt leuk. 

De techniek ontwikkeld zich continu
De techniek staat niet stil, zeker in ons vakgebied niet. Als je hier net komt werken loop je een periode mee met collega’s om het vak te leren. Daarna wordt je zelfstandig en ga je de techniek zelf beheersen. Om goed op de hoogte te blijven volg je cursussen bij de fabriek. Daarnaast worden er intern ook cursussen gegeven.

Ons team
Zodra ik ergens vastloop neem ik direct contact op met 1 van mijn collega’s. En als er storingen of problemen zijn wordt dat in de groep gedeeld, zo leren we van elkaar en houden we elkaar up-to- date. We hebben collega’s in het hele land zitten, maar we zien elkaar ook af en toe op de zaak. En wie je daar treft als collega is altijd anders, maar iedereen kent elkaar, je kunt bij iedereen binnen lopen en alles is bespreekbaar. Voor mijn gevoel zijn we allemaal hetzelfde hier. De sfeer is hier heel goed. Er zit echt wel humor in de groep, er wordt veel gelachen. En dat vind ik erg fijn.
Werken-bij-Ultrapak-Andres
de Servicemanager
Als Service Manager bij Ultrapak ben ik verantwoordelijk voor de servicemonteurs, planning en de werkvoorbereiding, in totaal komt dit uit op 14 personen. In 2004 ben ik begonnen met werken bij Ultrapak en ik heb het nog altijd goed naar mijn zin. Ik was zelf ooit service engineer in de buitendienst, waardoor ik ook weet wat er speelt bij de mensen in ons team wanneer ze bij onze
klanten zijn.

Het team waaruit de service bestaat varieert in leeftijd van 23 tot 50+, wat je hier ziet is een brede leeftijd grens, waarin de oudere generatie met vele jaren ervaring dit delen met de jongere generatie. Jonge mensen die waarde hechten aan de techniek en willen groeien in kennis zoals in PLC techniek, pneumatiek, werktuigbouw en elektrotechniek maar ook interesse’s hebben op innovatie komen hier zeker aan hun trekken.
lees meer
We zijn gegroeid maar kennen nog iedereen bij naam
Ultrapak is in de afgelopen jaren gegroeid qua aantal mensen, maar dat valt intern absoluut niet op, dat maakt het samenwerken met elkaar erg prettig. Mijn ervaring bij Ultrapak is dat het sociale contact zeer aanwezig is, het is naast het werk ook
belangrijk wat er bij de mensen leeft, maar ook in hoe mensen zich willen ontwikkelen. Voor sommige collega’s betekent dat, dat ze het goed vinden hoe het nu gaat en een ander wil graag doorgroeien. Die ruimte geeft Ultrapak ook.

Mijn werk is heel uitdagend
Ik ben trots om te werken bij Ultrapak want we vertegenwoordigen een A-merk op het gebied van verpakkingsmachines. Mijn eigen werk vind ik heel erg uitdagend, want samen met ons team proberen we service te leveren op een hoog niveau aan onze klanten. Want we willen graag tevreden klanten. Natuurlijk lukt het niet altijd, maar juist dan is het weer de uitdaging om alle neuzen dezelfde richting in te krijgen. Dat doen we door goed te luisteren naar onze klanten zodat we weten wat er verbeterd kan worden en ze toch weer tevreden worden. Ik probeer vanuit mijn rol het hele proces te begeleiden, alle partijen bij elkaar te brengen om weer een hele mooie functionerende productielijn te krijgen.

De onderlinge sfeer is erg goed
Ultrapak voelt bijna als familie, want wij hebben onderling een goede relatie met elkaar. We lachen met elkaar en hebben samen veel plezier in ons werk. Natuurlijk hebben we wel eens onenigheid met elkaar, maar dat spreken we heel goed met elkaar uit. We voelen elkaar hier feilloos aan. En dat maakt het juist zo mooi. Daarnaast organiseren we ook af en toe “pizza-avondjes” waarop we met elkaar zaken bespreken die er lopen om van elkaar te leren en nieuwe ideeën op te doen. En we doen ook leuke dingen buiten het werk om, onlangs zijn we nog een keer met elkaar wezen karten. 

Vacature in mijn team
Momenteel zoeken wij servicemonteurs en een projectleider, deze laatste als spin in het web binnen het bedrijf voor zowel de communicatie binnen het team maar ook buiten de organisatie. Daarom moet het een teamplayer zijn, die goed kan luisteren, communiceren en prioriteiten kan stellen. Ik hoop dat ik de projectleider snel kan toevoegen aan ons team.
Website by 
Minturn
Top