Wie zijn wij

Ultrapak B.V. is binnen de Benelux exclusief leverancier van toonaangevende fabrikanten binnen de voedingsmiddelen industrie en levert traysealers (schalensluitmachines), dieptrekmachines van SEALPAC, vacuümverpakkingsmachines en add-to-line machines, zoals controleapparatuur, ontnesters. We zijn marktleider op het gebied van innovatieve en hoogwaardige verpakkingsmachines en bijbehorende verpakkingen. Ultrapak adviseert, installeert en onderhoud deze hoogwaardige machines en systemen en aanverwante apparatuur en machines bij haar klanten.

Cultuur

Wie zijn wij als werkgever?

Wat doen we

Ultrapak is leverancier van hoogwaardige verpakkingslijnen binnen de Benelux. Wij leveren en onderhouden al meer dan 26 jaar machines en systemen, binnen de segmenten schalensluiters (of traysealers) en dieptrekmachines. Daarnaast machines die voor, bij of achter deze machines worden ingezet, zoals doseer- en afvulsystemen, inspectie- en checksystemen ed. zogenaamde add-to-line machines en systemen.

Korte lijnen

Wij zijn een organisatie waar de lijntjes kort en een platte structuur zijn en iedereen elkaar kent, je bent bij ons geen nummer. Dat vinden wij prettig, want daardoor staat iedereen voor elkaar klaar.

Complexe technieken

Het werken met fijne mechanica en complexe technieken maken het werken bij Ultrapak uitdagend. Geen dag is hetzelfde voor onze medewerkers. Om de complexe technieken te blijven beheersen vinden wij het belangrijk om onze medewerkers continu de mogelijkheid te bieden om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Verantwoordelijkheid

Onze medewerkers krijgen veel vrijheid om hun werkzaamheden uit te voeren en daarmee ook veel verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om de service op een hoog niveau te houden en het vertegenwoordigen van een A-merk in de markt maakt onze medewerkers trots om bij Ultrapak te werken.

Verhalen van medewerkers

Werken bij Ultrapak - Service engineer Abdul
Abdul | Service engineer
Ik ben Service Engineer bij Ultrapak. Ik werk hier nu bijna 12 jaar en het gevoel dat ik hier welkom ben en me echt thuis voel maakt het voor mij bijzonder om onderdeel uit te maken van deze
organisatie.

Als techneut is het gaaf om hier aan de werken
De techniek waarmee ik dagelijks werk is bijzonder. Dit komt omdat er met diverse technieken gewerkt wordt. Ik heb een achtergrond in de elektrotechniek en ik kan hier mijn ei dus wel kwijt.
lees meer
Op onze degelijke machines zit een ruime schakelkast, alles wordt PLC gestuurd, er hangt een PC aan dus daar moet je ook van op de hoogte zijn. Natuurlijk zit er ook veel mechaniek in. Tegenwoordig wordt er gewerkt met een SmartCord en SmartBelt aandrijving wat met servo geregeld wordt, enorm interessant!

Wat maakt het werk zo uitdagend?
Wat mijn baan leuk maakt, is de combinatie van techniek met diversiteit, vrijheid en de verantwoordelijkheid die je krijgt. Je komt op veel verschillende locaties, dus heb je ook contact met diverse klanten. Je mag je werk zelf inplannen, je werkt aan verschillende machines, soms werk je met machines van wel 20 jaar oud en de week erna zet je een gloednieuwe lijn op voor een klant. De waardering is enorm

Als Service Engineer heb je in eerste instantie niet met collega’s te maken. Natuurlijk, er is dagelijks contact met de zaak of met collega’s maar het eerste contact is met de klant. Je komt ook met een reden. Er is bijvoorbeeld een storing of je mag een machine gaan opbouwen of onderhoud uitvoeren. Als er een machine stil staat, dan is een klant daar niet blij mee, want die wil produceren. Als jij dan diegene bent die de machine weer snel kan laten draaien dan is de waardering enorm groot. En dat
voelt goed. Of je levert een nieuwe machine op, dan is een klant daar vaak heel erg trots op dat geeft mij ook een enorm goed gevoel. Dat vind ik echt leuk. 

De techniek ontwikkeld zich continu
De techniek staat niet stil, zeker in ons vakgebied niet. Als je hier net komt werken loop je een periode mee met collega’s om het vak te leren. Daarna wordt je zelfstandig en ga je de techniek zelf beheersen. Om goed op de hoogte te blijven volg je cursussen bij de fabriek. Daarnaast worden er intern ook cursussen gegeven.

Ons team
Zodra ik ergens vastloop neem ik direct contact op met 1 van mijn collega’s. En als er storingen of problemen zijn wordt dat in de groep gedeeld, zo leren we van elkaar en houden we elkaar up-to- date. We hebben collega’s in het hele land zitten, maar we zien elkaar ook af en toe op de zaak. En wie je daar treft als collega is altijd anders, maar iedereen kent elkaar, je kunt bij iedereen binnen lopen en alles is bespreekbaar. Voor mijn gevoel zijn we allemaal hetzelfde hier. De sfeer is hier heel goed. Er zit echt wel humor in de groep, er wordt veel gelachen. En dat vind ik erg fijn.
Champignonverpakking
de Servicemanager Norman Gitz
Door de interesse in techniek waarvan 9 jaar ervaring op de werkvloer, 4 jaar service adviseur en de laatste 13 jaar een management functie, ben ik met veel plezier op 01/01/2021 begonnen bij Ultrapak.
De verantwoordelijkheid over de technische dienst is een brede en uitdagende baan en krijg daarbij, door de brede kennis van de collega’s die al lang werkzaam zijn bij Ultrapak, goede ondersteuning.

Het is een geweldig team van uiteenlopende leeftijden en interesses waarmee we dagelijks onze klanten bedienen.
Door de voedsel branche waar we in zitten kunnen er pittige uitdagingen liggen die we met beide handen aanpakken om te zorgen dat er zo weinig mogelijk stilstand is in de productie.
Op dit moment zijn er een aantal vacatures vacant op mijn afdeling
Website by 
Minturn
Top