MicVac®

Unieke oplossing voor houdbaarheid gekoelde verse maaltijden
De vraag naar verschillende soorten convenience maaltijden neemt toe. In samenwerking met MicVac AB uit Zweden, heeft SEALPAC een unieke verpakkingsoplossing ontwikkeld voor gekoelde verse maaltijden. Met dit magnetron kookconcept, in de verpakking gepasteuriseerde hoogwaardige maaltijden, bedraagt de houdbaarheid minimaal 30 dagen bij 8°C, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de smaak.

Het werkt als volgt:

1 –  De speciale MicVac® schaal wordt gevuld met verse ingrediënten.

2 –  Een uniek ventiel wordt in de folie verwerkt waarna de schaal geseald wordt op een SEALPAC schalensluitmachine.

3 –  De schaal wordt getransporteerd naar een magnetrontunnel waar de maaltijd gekookt wordt. De snelheid ligt hoger dan bij de traditionele methode. De voedingswaarden van de ingrediënten blijven hierdoor intact. Gedurende het kookproces opent zich het ventiel door de opbouw van stoom in de verpakking.

4 –  Als het pasteurisatie proces gestopt is sluit het ventiel zich weer. De resterende stoom in de verpakking creëert een onderdruk in de verpakking. Met de MicVac®  methode wordt O2 op een natuurlijke wijze, zonder gebruik van antioxidanten, vastgehouden.

Het uiteindelijke resultaat is een gekookte, gepasteuriseerde en gevacumeerde maaltijd in de verpakking waarbij de belangrijke voedingsmiddelen zijn bewaard en de smaak niet is aangetast. Consumenten kunnen de verpakking eenvoudig in de magnetron opwarmen. Wanneer het ventiel zich weer opent en de stoom een fluitsignaal geeft is de maaltijd klaar. De folie kan gemakkelijk worden verwijderd en is de maaltijd klaar voor consumptie.

Voordelen
• Verlenging houdbaarheid;
• Behoud voedingswaarden product;
• Continue productie proces met korte doorlooptijd;
• Uniek concept;
• Verticale presentatie mogelijk;
• Gemak en kwaliteit voor de klant;
• Het fluit in de magnetron wanneer het gereed is.

Naar boven