Terugblik op Anuga FoodTec 2018 in Keulen

Ultrapak was aanwezig op de Anuga FoodTec 2018 van 20 tot en met 23 maart in Keulen. Wellicht hebben we u daar gezien en gesproken. Voor ons was de grootste Europese technologiebeurs voor verpakken in de food industrie wederom een succes. Meer dan 50.000 bezoekers lieten zich  informeren over de nieuwste trends en innovaties. We kijken graag met u terug op deze geslaagde beurs.

SEALPAC presenteerde de FlatSkin
In onze vorige nieuwsbrief vertelden we u al over de innovatieve FlatSkin. Deze verpakkingsmethode werd gedemonstreerd bij de stand van SEALPAC op de SEALPAC A7 traysealer. Bezoekers zagen direct de aantrekkelijke verpakking en waren onder de indruk van de kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en de reductie in verpakkingsmaterialen. “Dat zie je niet vaak”, klonk het enthousiast. Inmiddels ligt FlatSkin in meer dan 4000 Netto supermarkten!

Dieptrekmachine en wereldsupermarkt
Ook de compacte SEALPAC Pro-serie dieptrekmachine viel in de smaak. “Mooi dat je zelfs met een compacte footprint nog steeds alle verpakkingen kunt produceren”, tekenden we op. Verder was de wereldsupermarkt inspirerend voor veel bezoekers. Japanse verpakkingen brengen Nederlandse producenten bijvoorbeeld op ideeën. Wij zijn benieuwd naar wat we de komende tijd gaan zien in de branche.

Pulsotronic voor het eerst aanwezig
Pulsotronic was als producent voor het eerst aanwezig op de Anuga FoodTec. Veel bezoekers maakten kennis met het brede assortiment: van metaaldetectie tot aan case packers. Met een nieuwe generatie metaaldetectie wordt nog nauwkeuriger gezocht naar metaaldeeltjes. Ook de controlewegers zijn van de hoogste kwaliteit. Een Nederlandse bezoeker complimenteerde: “Je ziet aan de kwaliteit meteen dat het een Duitse fabrikant is.”

Supervac met automatische lijn voor vacuüm krimpzakken
Tot slot was ook Supervac als fabrikant van vacuümmachines vertegenwoordigd op deze beurs in Keulen. Met name de nieuwe, automatische verpakkingslijn voor vacuüm krimpzakken trok veel aandacht. Dat zette de aanwezige ondernemers en producenten direct aan het denken. “Hiermee kunnen we ons product in zakken op de band leggen, alles gaat vanzelf”, aldus de eigenaar van een vleesverwerkend bedrijf.

Neemt u gerust contact met ons op
Wanneer u naar aanleiding van deze beurs nog vragen heeft, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Onze professionals denken graag met u mee en geven u altijd vrijblijvend advies. U kunt bellen of mailen om met ons in gesprek te komen. We horen graag van u!

Naar boven