Personeelstekort? Denk eens aan automatiseren!

Vrijwel iedere branche heeft er last van: personeelstekort. Daardoor lukt het veel bedrijven niet om te groeien. Ook in de voedingsindustrie is er een tekort aan handen, waardoor de productie niet optimaal verloopt. Bedrijven laten groeikansen liggen, omdat het ze simpelweg ontbreekt aan goed personeel. “Onderzoek eens de mogelijkheden om te automatiseren”, adviseert Ultrapak..

Online chatbots bestaan al
“Het is een structurele oplossing, waarbij automatisering bepaalde werkzaamheden overneemt. Hierdoor komen arbeidskrachten vrij die elders in het proces weer ingezet kunnen worden”.
Inmiddels wordt in sommige branches al gebruikgemaakt van verregaande automatisering op personeelsgebied, denk maar aan de online chatbots die je helpen bij een aankoop in een webshop.

Automatiseren voor voedingsindustrie
Ultrapak ziet volop mogelijkheden voor de voedingsindustrie. “Aan de voorkant heb je vaak nog wel mensen nodig om producten in te leggen. En ook aan het einde, om alles in kratten of dozen te doen. Maar daartussenin kan veel geautomatiseerd worden, denk aan het automatisch wegen, etiketteren en kwaliteitscontroles als metaaldetectie. Er zijn veel machines die dit werk eenvoudig over kunnen nemen. Personeel kan daardoor doorschuiven naar andere functies in het proces.”

Kwaliteit moet hoog blijven
Andere voordelen van automatisering zijn dat controlesystemen uiterst nauwkeurig werken en geen pauze nodig hebben. Daardoor wordt kwaliteit geleverd en efficiënt gewerkt. Ultrapak ervaart en  realiseert zich wel dat automatiseren een flinke stap is voor sommige producenten. “Begin daarom klein. Onderzoek wat je kunt automatiseren en hoe je vervolgens kunt besparen, zonder op kwaliteit in te leveren. Ik weet zeker dat veel ondernemers flink verrast zullen worden!”

Nieuwsgierig geworden?
Wilt u graag weten welke mogelijkheden er zijn om uw proces (deels) te automatiseren? Dan denken we hierover graag vrijblijvend met u mee. Neemt u telefonisch of per mail contact met ons op voor het maken van een afspraak met een van onze professionals.

Naar boven