De Gouden Noot finalist Tenderpac

Tenderpac® is finalist van De Gouden Noot 2014. De Gouden Noot is ’s werelds meest competitieve verpakkingsinnovatiewedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum innovaties op het gebied van verpakte producten en verpakkingen

Ultrapak BV heeft, in samenwerking met Naber Plastics en SEALPAC GmbH, Tenderpac®ontwikkeld en was ook al in 2013 finalist met de inmiddels succesvolle EasyLid® verpakking.

Hiermee is Ultrapak voor het tweede jaar op rij met innovatieve verpakkingen finalist van De Gouden Noot.

Tenderpac®
Door het mee verpakken van het  Tenderpac® vacuümreservoir worden vocht en resterende gassen, welke door het product in de vacuüm- of skinverpakking worden afgegeven, door middel van een automatisch vacuüm bij het product vandaan in het reservoir geleid. Door het opvangen van dit vocht en resterende gassen neemt de houdbaarheid van het product aanzienlijk toe. De houdbaarheid bij rundvlees neemt minstens toe met 30 tot 40 dagen.

Door het gebruik van Tenderpac® zijn diverse producten veel langer houdbaar en is er derhalve veel minder derving van voedsel. Hierdoor levert Tenderpac®  een relevante bijdrage aan het verkleinen van de berg voedsel die onnodig wordt weggegooid. Tenderpac® heeft zich reeds in de praktijk bewezen bij een bekende Duitse supermarktketen, waar geen derving meer plaats vond en derhalve geen retourzendingen naar de producent. Daarnaast weet de consument niet wat hem overkomt qua smaak en malsheid van met name rundvleesproducten. Tenderpac®is een welkome aanvulling op high end producten!
Tenderpac® kan zowel op de SEALPAC trayseal- als dieptrekmachines worden geproduceerd.

Voor informatie kunt u direct contact opnemen met de heer Peter Roorda van Ultrapak BV tel 0031-(0)653551290 of via mail roorda@ultrapak.nl

 

 

Naar boven