Nieuw: geautomatiseerd vacuümzakken verpakken met Supervac

Werken met vacuümzakken betekent in de praktijk dat meerdere formaten producten en zakken door elkaar gebruikt worden. Een intensief arbeidsproces dus. Supervac, dé markt- en technologieleider in vacuümverpakkingsmachines, ontwikkelde daarom nieuwe machines. Hiermee kan dit deel van het proces geautomatiseerd worden. Peter Roorda geeft tekst en uitleg.

Innovatie van marktleider
“Het is voor mij geen verrassing dat Supervac op de markt komt met machines om geautomatiseerd vacuümzakken te verpakken”, aldus Roorda. “Dit bedrijf ontwikkelt namelijk al meer dan vijftig jaar hoogwaardige vacuümverpakkingsmachines voor de voedingsindustrie. Supervac produceert de machines in Oostenrijk. Kenmerkend zijn het rvs design en -uitvoering, eenvoudige bedieningsgemak en de lange levensduur. Ze zijn continu bezig om hun machines en processen te verbeteren.”

Geautomatiseerd vacuümzakken verpakken
Zo ontwikkelde Supervac een geautomatiseerd systeem voor het inpakken van producten in verschillende vacuümzakken. En een systeem voor het automatisch inleggen van de zakken in de bandvacuümmachine.  “Op de invoerbaan liggen verschillende stukken vers vlees, vis of kaas. Het systeem analyseert de producten en kiest automatisch de juiste vacuümzak. Daarna worden de open zakken met product op de juiste wijze in de vacuümmachine getransporteerd. De vacuümmachine verpakt het in een vacuümzak met een zo laag mogelijke restzuurstof.”

Veel positieve reacties
Wij zien veel voordelen. “De besparing op personeel kan aanzienlijk zijn. Daarbij kunnen er verschillende verpakkingen door elkaar gebruikt worden en worden de zakken altijd op de juiste wijze verpakt.” Ook de eerste reacties op de Anuga FoodTec waren zeer positief. Een vleesverwerker zag zeker mogelijkheden om verschillende producten automatisch te gaan verpakken in vacuümzakken. Een kaasproducent: “Ideaal dat ik voor verschillende stukken kaas gemakkelijk het juiste formaat vacuümzak vind. En de kwaliteit en robuustheid van Supervac, dat is echt vakwerk!”

Wilt u meer weten?
De totale lijn om geautomatiseerd vacuümzakken te verpakken bestaat uit een vacuümzakmachine, laadunit en vacuümbandmachine. Wilt u hier meer over weten? Of heeft u interesse in deze innovatie van Supervac? Neemt u dan telefonisch of per mail contact met ons op. We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.

Naar boven