Innovatieve vacuüm/skinverpakking FlatSkin® nu ook in Nederland

In het buitenland werken de eerste producenten er al mee en nu is de innovatieve verpakkingsmethode FlatSkin® ook in Nederland op de markt. SEALPAC® ontwikkelde deze unieke, duurzame vacuüm/skinverpakking die producten prachtig presenteert én langer houdbaar maakt. Ultrapak is de exclusieve partner van FlatSkin® en SEALPAC in de Benelux. Verkoopleider Peter Roorda geeft tekst en uitleg over deze nieuwe versverpakking.

Attractieve productpresentatie

FlatSkin® is een vacuüm/skinverpakking, die bestaat uit een zeer dunne kartonnen drager die gelamineerd wordt. Het karton is op allerlei manieren te bedrukken. “Dat biedt dus vele mogelijkheden voor een attractieve productpresentatie en hoge attentiewaarde”, aldus Roorda. “Deze versverpakking is geschikt voor onder meer vlees, kip, vis en kaas. Maar ook andere foodproducten kunnen prima verpakt worden met FlatSkin®. Dankzij deze verpakking val je zeker op tussen concurrenten.”

Duurzaam: 70% minder plastics

Na gebruik van de versverpakking is het heel eenvoudig om het gelamineerde laagje van de kartonnen drager te scheiden. “Daardoor is het gemakkelijk te recyclen. De eindklant kan alles scheiden en heeft veel minder afval. Maar ook voor producten is het een duurzame vacuüm/skinverpakking. Met FlatSkin® kun je tot wel 70% van de plastics besparen zonder in te leveren op de kwaliteit. Dit past binnen de huidige trend naar duurzame verpakkingen.”

Langere THT

Een belangrijke vraag is natuurlijk in hoeverre dit alles gevolgen heeft voor de THT van versproducten. “Doordat het om een vacuüm/skinverpakking gaat, is de houdbaarheid langer. Die kwaliteit willen wij garanderen en daarom zorgen we altijd voor uitgebreide tests als we een nieuwe machine of lijn voor een klant ontwikkelen.”

Interesse in FlatSkin®?

Wanneer u al een SEALPAC A-serie in huis heeft, dan is het vaak mogelijk om met relatief kleine aanpassingen op bestaande machines deze vacuüm/skinverpakking te realiseren. Heeft u interesse in deze versverpakking, maar nog geen SEALPAC A-serie? We helpen u graag. Neemt u telefonisch of per mail contact met ons op voor het maken van een afspraak met een van onze professionals.

Naar boven