Soft Vacuüm

Soft vacuüm.., kaas rijpen in de verpakking
De soft vacuümmethode wordt voor kaas gebruikt om deze in de verpakking juist te laten rijpen. De trend naar rijpen in de verpakking voor bepaalde kazen is toegenomen en wordt nu als rijping gebruikt. Traditionele kazen worden nog wel buiten de verpakking gerijpt. Voor het rijpen van kaas in de verpakking zijn een aantal zaken van belang:
• Geschikte kazen zijn Edammer, Gouda en boterkazen etc.
• De kazen hebben geen gaten, deze ontstaan tijdens het rijpingsproces met C02
• De kazen krijgen hiermee de juiste gaten en smaak

Het soft vacuümproces zorgt voor een vacuümniveau tot circa 400 mbar en de tweede vacuümfase zorgt voor een laag rest zuurstof niveau.

De 6 fases van het soft vacuümproces:
1 – Product wordt in de vacuümzak in de machine gelegd en de deksel wordt gesloten
2 – Soft vacumeren en beluchten
3 – Tweede fase van vacumeren
4 – Sealen van de open zijde van de vacuümzak
5 – Beluchten van de kamer
6 – Deksel openen en verpakt product uitnemen

 

Naar boven